οι μοδίστρες

Μετά από χρόνια περισυλλογής, ψεύτικων αποφάσεων και αναβολών, οι άνθρωποι το πήραν απόφαση να ξανασχεδιάσουν το πατρόν τους από την αρχή.

Κι αν δεν έβγαινε όπως το λογάριαζαν, αν τους έλεγαν «πολλά ζητάτε, δεν πήρατε χαμπάρι πως αλλάξαν οι καιροί;» θα το έκοβαν στα περισσεύματα για να τους ταιριάξει. Τα βράδια, για να ντρέπονται λιγότερο, θα κόβαν ακόμη και όσα δεν περίσσευαν. Ήταν αποφασισμένοι αυτό το χειμώνα να φορέσουν ξανά τη ζωή τους πάνω τους. Κουτσή, στραβή, κομμένη, στενή, ξηλωμένη, ξεφτισμένη, παρτάλι, αγνώριστη, όπως και να ‘ταν.

Αλλά γυμνοί δεν θα βγαίναν έξω την επόμενη άνοιξη. Τέτοιαν χαρά δεν θα προσφέραν στα μάτια των ντυμένων που σιγά σιγά, εδώ και καιρό μαζεύαν τα μολύβια και τα ψαλίδια από κάθε σπίτι, μα γνώριζαν πως όσα και να μαζέψουν, ένα μολύβι κι ένα παλιοψάλιδο πάντα θα είναι καταχωνιασμένα κάπου μέσα μας. Για καλό και για κακό.

 

 

19 thoughts on “οι μοδίστρες

 1. Μετά από μήνες περισυλλογής, ψεύτικων αποφάσεων και αναβολών σε διαβεβαιώ: μερικές έμμονες ιδέες όσο και να τις καταπολεμάς συνεχίζουν να σε τρώνε σαν σκουλήκια. Απέξω σου λες “το ξεπέρασα”, κι έχεις κάνει το παν για να το πετύχεις, και το έχεις πιστέψει κιόλας πως τέρμα, από μέσα σου όμως έρχεται τις νύχτες και σου λέει “καλησπέρα, εδώ είμαι ακόμα”.
  Σεπτέμβρης του 2012, και είναι σα να μην πέρασε μια μέρα από την πρώτη μέρα, όποτε και να ήταν αυτή.
  Άσε, ανεπίδεκτοι μαθήσεως… :/

  (άσχετο; ίσως… στη μοδιστρική του είδους είμαι pro πάντως, κι επίσης ποντάρω στη συνήθη μεγαλοψυχία σου να δείχνεις κατανόηση στα ακατανόητα, ε;)

 2. Δεν πειράζει. Κάποιο βράδυ μετά από χίλια χρόνια θα τα πιούμε σε ένα μπαρ που θα το λένε Βιετνάμ, θα ακονίσουμε τα ψαλίδια μας και θα τα κουρελιάσουμε όλα όσα μας παιδεύουν. Τα ακατανόητα.
  Τότε, θα δεις, τα βλογς δεν θα έχουν καμία σημασία.
  Φχαριστώ.

 3. απορια: ο σταυρος του νοελληνα ειναι το κουβαλημα απο ενα ψαλιδι και ενα μολυβι?

 4. Οι … “ραφτάδες” είναι το ίδιο με τις “μοδίστρες” ?…
  Τώρα θα μου πεις … “τι ερώτηση κι αυτή” … αλλά , αυτό μου ήρθε πρώτο στο μυαλό , διαβάζοντας σε .

 5. Τι τα θέλετε;Όλ’ αυτά τα χρόνια περισυλλογής, ψεύτικων αποφάσεων και αναβολών, οι άνθρωποι βολευόντουσαν με πρεταπορτέ.Τι να σου κάνουν τώρα τα ψαλίδια και τα μολύβια;Άγνωστα αντικείμενα.

 6. σκουριασαν τα ψαλιδια ,μουλιασαν τα μολυβια,τριφτηκαν οι γομες( ειναι με γομα το μολυβι,κομπλε) απο την αχρηστια.προλαβαινουν ,δεν προλαβαινουν.shit που λενε και οι παραδιπλα……….

 7. “ένα μολύβι κι ένα παλιοψάλιδο πάντα θα είναι καταχωνιασμένα κάπου μέσα μας.”
  Τιμή σε όλα τα ταπεινά εργαλεία των δύσκολων εποχών.

   1. Για όλα τα μικρά πράγματα που μας απομένουν για να γλυκάνουμε το μέσα μας και να αντιμετωπίσουμε το έξω μας, φίλε ΚΚΜ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s