βατ εξήντα (τα εννιά χάρισμα)

light_in_the_darkness_by_benjamin75-d349bxq

Χτες το απόγευμα κάηκαν δυο λαμπτήρες στην πυλωτή. Για έναν ακατανόητο -ακόμη- λόγο, πεθαίνουν δυο δυο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν μήνες ή και χρόνια διαφορά ηλικίας. Συμβουλή μου, να μην έχεις ποτέ τρεις λαμπτήρες να σου δείχνουν το δρόμο. Κανείς δεν ξέρει τι θα νιώθει το επόμενο πρωί ένας που αφέθηκε να παλέψει μόνος του εκεί έξω με μια ολόκληρη νύχτα.

Τα φώτα γερνάνε πιο γρήγορα απ’ τους ανθρώπους. Προλαβαίνουν να δουν πολλά όσο ζουν. Κι όμως δεν λένε κουβέντα σε κανέναν. Κάποιες φορές κοιταζόμαστε συνωμοτικά την ώρα που παρκάρω ή φεύγω -έχω μάθει απ’ έξω και ανακατωτά ότι αλλιώς σε κοιτάζει ένας Οsram κι αλλιώς ένας Philips-. Κι όσο κι αν βαυκαλίζομαι πως έχω μια ικανότητα στα λόγια, αν με ρωτήσει «τι χαζεύεις εκεί πάνω; αργήσαμε», είναι αδύνατον να βρω λέξεις να της εξηγήσω.

Led δεν θα βάλουμε ποτέ. Οι νύχτες πρέπει να φωτίζονται, με σκληρό φως, ανακριτικό, αντρίκιο. Όχι να κρύβουν τις ατέλειές τους και να φτιασιδώνονται αυτάρεσκα. Γιατί μετά νομίζουν ότι είναι καμπόσες και ψηλώνουν και ακκίζονται και αργούν να σου αδειάσουν τη γωνιά. Κι αν δεν μικρύνουν, αν δεν τους σπας με ένα “κλικ” τον τσαμπουκά για να δείξεις ποιός είναι το αφεντικό, άνοιξη δεν καταδέχεται να ‘ρθει.

—-

 

 

7 thoughts on “βατ εξήντα (τα εννιά χάρισμα)

 1. Γι αυτό καλό είναι να έχετε ένα ηλεκτρολόγο σαν και του λόγου μου δίπλα σας.

  ΥΓ. έχουμε αναπτύξει μέθοδο λαμπτηρομαντείας. Μπορούμε ΑΜΕΣΑ και με απόλυτη ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ να διαβάσουμε και να σας προσφέρουμε στο πιάτο τα μυστικά των λαμπτήρων σας.

  Με τιμή

  island

 2. για όλα φταίνε τα ντουί…
  έχουν φάει τους καλύτερους λαμπτήρες… 😦

 3. Σκιαλυτικές λυχνίες να τοποθετήσετε παντού . Στην πυλωτή , στους διαδρόμους , πάνω απ’ την εξώθυρα , μέσα στο livingroom , … παντού . Θα απαλλαγείτε μια καλή από … “σκιές” . Γιατί πρέπει να ξέρετε πως το βασικό μειονέκτημα μιας “νύχτας” που επιχειρείς να φωτίσεις , είναι οι σκιές .
  Μόνο κρατείστε αφώτιστη μια γωνιά …. την γωνιά σας (όλοι έχουμε (=κρατάμε) μια γωνιά για την πάρτη μας και μόνο) … Εκεί θα μπορείτε να κάνετε κάποια δικιά σας ώρα , παρέα και διαχείρηση των “σκιών” σας , που … χρειάζεται κατά καιρούς , πιστέψτε με .
  Σκιαλυτικές λυχνίες , λοιπόν .
  ————————————————-
  Όλα όσα γράφουμε στην παρούσα ανάρτηση είναι (φαντάζομαι και εκ μέρους σας) … μεταφορικά . Όχι , το λέω και το επισημαίνω , μην με κατηγορήσει κανένας island , για αντιποίηση επαγγέλματος .

  1. χαχαχαχα… Γράψτε όπως θέλετε. Τί να σας πω και εγώ. Άλλωστε είναι γνωστό πως εμείς οι ηλεκτρολόγοι είμαστε οι μεγαλύτεροι σχιζοφρενείς που υπάρχουν. Ασχολούμαστε με ένα αντικείμενο που ουσιαστικά δεν υπάρχει χειροπιαστό 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s