the great gig in the sky

Τι ώρα πήγε; σαν να άργησε κανένα μισάωρο ή μου φαίνεται;

Τρία τέταρτα. Ντίβα, μη χέσω. Απ΄το αβγό δεν βγήκε ακόμη, πέντε χρόνια βλόγερ..

Τι λες να παίξει σήμερα; παλιό σετ ή τίποτε καινούρια;

Μόνο παλιά έχει, το ίδιο τραγούδι γράφει επί χρόνια. Πολιτικά μη παίξει μόνο, δεν το ‘χει. Θα γλαρώσουμε στις καρέκλες.

Άμα θέλαμε πολιτικά πηγαίναμε στου Radical. Kαι για τρελλό αβανγκάρντ στου Old. Άμα σου ‘λειψε η Λόρι Άντερσον πας στη Ρίσκι και στάνιαρες. Εδώ πληρώσαμε για μιούζικαλ.

Εγώ σκυλομετάνιωσα που δεν πήγα στο Βυτίο ή στης Niemandsrose  ,εκεί τουλάχιστον δε ντρέπεσαι άμα σε δουν να μπαίνεις μέσα. Μπορεί να σε βγάλουν και καμιά φωτογραφία, «ήταν κι αυτός εκεί».

Σωστός, σκουφί έβαλα ως τη μύτη για να περάσω την πόρτα εδώ, αν μ΄ έβλεπε κανείς της αντιτρομοκρατικής ακόμη μελάνια θα είχα στα δάχτυλα.

Τουλάχιστον δεν μας βγαίνει ακριβός. Στου Πετεφρή τις προάλλες πήγα καπάκι και στις δυο συναυλίες για να τα χώσω στο encore. Καταφχαριστήθηκα. Kαι στο Χνούδι πήγα αλλά δεν βγήκε στη σκηνή. Παίζαν απ’ τα ηχεία κάτι ωραία παλιά της, ήπιαμε τον Αμαζόνιο, καπνίσαμε το Schwarzwald, γίναμε μωβ, συναυλία δεν είδαμε, καλά περάσαμε, φύγαμε.

Ακριβός όχι αλλά για ξινός μην ορκίζεσαι. Πας ρε παιδάκι μου στο Gasireu και θες να φιλήσεις με τρεις γλώσσες όποιαν κάθεται δίπλα σου, πας στη Three Wishes και έχεις σπρέι για την αναπνοή στην τσέπη, φλασκί με τεκίλα και προφυλακτικά για παν ενδεχόμενο, βγάζεις εισιτήρια για τον Silentcrossing και είναι σα να παίζεις στο Ναυαγό αλλά με ναυαγίνα την Μόνικα και τον I’m not a gun να κάνει σερφ στα μυαλά σου, τέτοια ωραία πράματα.

Ρε συ, προχτές πήγαμε στου Τσαλαπετεινού. Και μουσικές και βιντεογουόλ, δυο σ’ ένα, δεν το λυπάσαι ρε παιδί μου το εισιτήριο, δεν είναι τσίπης ο άνθρωπος, ένα μήνα πριν με πήγαν στο Δύτη, σα να έβλεπα τον Τζέρι Γκαρσία να παίζει παρέα με το Moby κάτω απ’ την Κάαμπα. Χαλάλι τα χιλιόμετρα και το μουσκίδι στο νιπτήρα λες.

Εισιτήρια για τον Vitamoderna πήρες;

Οκτώ. Στη μαύρη αγορά να τα πουλήσω, θα βγω απ’ την κρίση στεγνός. Πότε παίζει;

Oύτε ο ίδιος ξέρει. Συνήθως το μαθαίνουμε μετά το gig. Δεν έχει σημασία όμως, πρώτα αγοράζεις εισιτήρια και αν είσαι τυχερός τον βλέπεις κιόλας. Αν δεν είσαι περιμένεις την άλλη συναυλία, καινούρια εισιτήρια.

Ασύμφορος.

Κάθε άλλο. Στην τσίτα σε έχει ο guru, πάντα στην ουρά, μη σε καταπιούν οι καναπέδες. Red alert είναι ο άνθρωπος.

Πιάστηκε ο κώλος μου ρε, θα βγει αυτός ή τσάμπα τραβιόμαστε;

Μα δεν ήρθαμε γι αυτόν, δεν το κατάλαβες ακόμη;

Aλλά;

Mπαίνουμε εδώ που δεν έχει μεγάλη ουρά και μετά φεύγουμε για όλους τους άλλους. Έχει ένα πορτάκι κάτω απ’ τη σκηνή, μόλις αρχίζει να παίζει σιγά-σιγά την κάνουμε με λίγα κλικ, ένας ένας, μη πληγωθεί και είναι ευαίσθητο αγόρι, ούτε που παίρνει χαμπάρι πότε αδειάζει η πλατεία, στο θεωρείο μένει τελευταίος ο kopoloso που είναι φίλος του, κάποιος πρέπει να ζητήσει ένα encore στο τέλος.

Θλιβερό.

Όχι τόσο. Το χειρότερο είναι που ακόμη κι αν δεν υπάρχει ψυχή στην αίθουσα, ακόμη κι αν φύγουν κι ο σελιτσάνος με τη so far που έχουν ρεζερβέ στασίδι, πάλι κάνει encore. Τι να πεις…

Βαρέθηκα. Πάμε sraosha; όλο λέει ότι βαριέται κι όλο παπάδες παίζει. Γκράντε.

Εγώ έλεγα για Ξυδάκη. Ξέρεις τι αγοράζεις, λάθος νότα δεν έπαιξε ποτέ ο Jarrett. Εκτός κι αν πάμε και στους δυο για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Πρώτα όμως περνάμε για πέντε σφηνάκια stolichnaya στα όρθια απ’ τον Silezukuk και τσιγάρα με ένα εξάμπυρο απ’ την psilikatzou. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται…

Άντε, τράβα μια φωτογραφία και hit the road, δεν θα ξεχειμωνιάσουμε εδώ..

 

 

 

(ξέχασα πολλούς αλλά θα έχουμε και επόμενη συναυλία)

 

 

32 thoughts on “the great gig in the sky

  1. “σα να έβλεπα τον Τζέρι Γκαρσία να παίζει παρέα με το Moby κάτω απ’ την Κάαμπα. Χαλάλι τα χιλιόμετρα και το μουσκίδι στο νιπτήρα λες.”

   έξοχο Δύτα μου, σας έφτιαξε καλά ο ΚΚΜ! 🙂

 1. Δύτα, για τους άλλους δε φιλάω σταυρό αλλά αυτός δεν μπορεί να κουνηθεί ρούπι. τον έχω δεμένο

  1. Τι δεμένο; Με σκοινιά; Σιγά… Τα σκοινιά λύνονται κι άμα δεν λύνονται κόβονται. Αυτούς που έχετε δεμένους αθέατα να φοβάστε. Ποτέ δεν ξέρετε πού θα μπορούσαν να φτάσουν για ένα ανκόρ. 🙂
   Εγώ πάντως και σήμερα Laurie φοράω πράγματι. Brilliant guess. (Χθες τα πήρα απ’ το καθαριστήριο.) Μέχρι και σε πασαρέλα θα άντεχα:

   ‘Cause when love is gone, there’s always justice.
   And when justive is gone, there’s always force.
   And when force is gone, there’s always Mom. Hi Mom!

   1. πάλι καλά δηλαδή που δεν έγραψα “άμα σου ‘λειψε η Diamanta Galas…”, θα είχαν φρικάρει στο καθαριστήριο…

 2. Ανακοίνωση:

  Στην είσοδο του πάρτι στις Τρεις Ευχές θα μοιράζεται ατομικό φλασκί με τεκίλα, ξέρετε, μαζί με τη σφραγίδα στο χέρι 😉
  Τα προφυλακτικά παρακαλώ να τα φέρνετε από το σπίτι.

  1. σπίτι; οι εποχές που υπήρχαν προφυλακτικά σαν κατοικίδια παρήλθαν. μη κοιτάτε εσάς τους νέους..

  1. τώρα που άρχισαν να ανεβάζουν χαριτωμένα ποστ και οι υπουργοί, ρουθούνι δεν θ’ ανοίξει. μη σου πω οτι θα μας επιδοτήσουν κιόλας

 3. Θα έλεγα “η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων” αλλά είναι φθινόπωρο.

  (Δεδομένης της επικείμενης συσσώρευσης ενέργειας σε συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο,ανρωτιέμαι αν πρέπει να ειδοποιήσουμε την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.)

  1. κανείς δεν ξέρει τι εποχή είναι. σε κάποιο σημείο του μνημόνιου πρέπει να αναφέρεται όμως

   (τον Πάσχο. με ένα σμπάρο εκατό τρυγόνια)

  1. καλό είναι στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας-που δεν ξέρεις πότε κι απο πού σου ΄ρχονται- να λες και κανένα “ευχαριστώ” με τον τρόπο σου για να μη το ‘χεις βάρος. missed u 2 🙂

 4. an other view from the opposite site

  – Έτσι να ήταν όλες οι ντίβες θα είχαμε γλυτώσει από πολλά
  – Μίλα ρε καθαρά, θες κάτι να του πεις?
  – Θα του έλεγα τώρα τι έκαναν οι ντίβες εκεί που βγήκε αυτός όμως σκέφτομαι τη γνώμη που μπορεί να σχηματίσει για τζανκια που μιλανε ετσι, που λενε “εκεί που χέσαν οι ντίβες..”
  – Λέγε ρε στις 17.20 μόνο έρχεται δεν ειναι εδω, αλλά κι όταν είναι δεν είναι

  1. κι όταν είναι, θα λέει ψέμματα πως δεν θα ξαναφύγει.. μας πήραν όλοι χαμπάρι

  1. άνθρωπος που παίζει μουσική -Koenigsforst-για να φέρει το δάσος στο κλαμπ ή να πάει το κλαμπ στο δάσος έπρεπε να είναι -εξ αρχής- Μπιρμπίλη στη θέση της Μπιρμπίλη. με ερασιτέχνες δεν κάνεις πράσινη ανάπτυξη. Wolfgang Voigt για πρόεδρος!

 5. εγω παντως που καθημερινα ξημεροβραδιαζομαι σε εσας -αλλο αν εσεις δεν με βλεπετε- εχω δει πολλοοουυυυςςςςς να μενουν και οχι μονο τον αξιοτιμο maitre kopoloso… απλα σας ενημερωνω…

  1. τέτοιος ευγενικός μιθριδατισμός δεν μπορεί παρά να με συγκινεί.σας ευχαριστώ πολυ 🙂

 6. Βαρέθηκα. Πάμε sraosha; όλο λέει ότι βαριέται κι όλο παπάδες παίζει. Γκράντε.

  Χάχαχαχαχαχααααα… τέλειος, υπερτέλειος. Έχω ξεφτιλιστεί με τα ‘βαριέμαι’, ‘νυστάζω’ και τα ‘συγγνώμη που σας ζαλίζω’: πόσο δίκιο έχετε! Σας χρωστάω το μόλις δεύτερο χαμόγελό μου για σήμερα, εξαργυρώνεται και με ουίσκια.

  1. sraosha, είναι μέγιστο χάρισμα, πάντως, αυτό…το ενδεχόμενο δηλαδή του να βαριέστε όντως και να γράφετε όπως γράφετε. τα γουίσκια κερασμένα απο μένα, εσείς και καναδυό άλλοι ήσασταν η αιτία που ξεκίνησα πριν χρόνια να ταλαιπωρώ τον κοσμάκη που μπαίνει εδώ μέσα. σας ευχαριστώ

   1. Όχι αγαπητέ: πατέρας όλων μας είναι ο Θας ο Βιταμοντέρνας. Εκεί η τιμή, εκεί και τα ουίσκια.

 7. sraosha, τα ΄χω ταμένα απο καιρό. και μάλιστα γουίσκια με δικαίωμα ψήφου και άνω, όχι πεντάχρονα και δεκάχρονα. πιο εύκολα όμως βρίσκεις βουλευτή του γαπ να πει “όχι” παρά αυτόν.

   1. τον έχει αντικρύσει κανείς σας; γιατί μερικές φορές νομίζω πως είναι κάτι σαν τον Πύντσον ή τον Σάλιντζερ…

 8. Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια 😦
  Δεν θέλω να είμαι ναυαγός, θέλω να είμαι αυτός με την τεκίλα και τα προφυλακτικά-η καρέκλα του Θεωρήματος τρίζει, να το ξέρετε!

  1. εγώ είμαι ο ναυαγός, σιγά μη σας άφηνα μονάχο στο ερημονήσι με τη μόνικα, την τεκίλα και τα προφυλακτικά. ούτε η λίνα βερτμίλερ τέτοια σεκάνς..

   (δεν τρίζει η καρέκλα της. ο σβέρκος μας είναι που κινδυνεύει)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s